Jeg er ikke en akademiker og synes det generelt er kjedelig med studieoppgaver. Derfor er jeg overlykkelig for at det står "skriv i jeg-form" i oppgaveteksten. Takk Diakonhjemmet!
Picture
Ja, du har rett - jeg gjør meg til på dette bildet. Egentlig satt jeg på facebook. Foto: Anette Christensen
PS! Det som kanskje er mest interessant med denne bloggposten er at jeg sitter i fleecejakke og skjerf - det er sykt kaldt i Kenya for tida. Masse regn, lite sol og kaldt. Og, nevnte jeg at det regner mye og er kaldt...? 
 
Det var en gang på mandag at Team Kenya måtte fornye visumene sine. Dette måtte de gjøre fordi gjengen nesten hadde vært i Kenya i 90 dager og 90 netter. De tok en taxi fra sitt hjem og om litt, og lenger enn litt pga. morratrafikken kom de frem. Inn på et kontor med mange skranker og mennesker måtte de fylle ut to skjemaer for å kunne fortsette å bo i Kenya. I skranken møtte de en dame så morragretten at det nesten kom røyk ut øra. Hu maste om at gjengen fra Norge måtte gi to bilder av dem selv for å kunne fortsette ferden om å få visum.
Av sted det gikk, over veien til en fotograf.
Picture
Inger blir tatt bilde av. Foto: Marit Johansen
Picture
Visumbildet av meg. Foto: en fra Kenya
Fotografens venn holdt et lite stoffstykke bak dem og så begynte skytingen fra kameraet. Med fire bilder hver vendte team Kenya tilbake til den morske damen i skranken. Hun sendte dem til en annen skranke, som tok et papir og sendte dem til en ny skranke. Der betalte de. Deretter ble de fire nordmennene sendt til venterommet. En liten stund senere kom en mann og tok dem med til et nytt rom. Der fikk de ta fingertrykk av alle ti fingre. Om litt satt hele gjengen på venterommet igjen. En etter en ble ropt og fikk pass med nytt visumstemplet i seg. 
Slik (etter mange timer) hadde team Kenya fått fornyet passet sitt!
 
På lørdag var det "clean up day" i Pumwani. Flere organisasjoner (blant annet St. John's) hadde gått sammen om å rydde en av hovedveiene for søppel i Pumwani. Til sammen møtte det opp omtrent 300 mennesker som ønsket å delta i arbeidet. 
Picture
Folk igang med å rydde opp.
I to timer jobbet vi for å nå målet. I Pumwani er dessverre kulturen sånn at man kaster søppel og lignende på gata. Mange gjør sitt ærend i en pose hjemme og kaster det over veien for eksempel. Kondomer, tomflasker, utbrukte klær ol. er også ting som blir slengt i grøfta. Dette ryddet vi vekk. 
Drittjobb? Ja! Nødvendig? Ja!!
Picture
Klar for fight! Raker, gafler og spader var utstyret vi brukte for å få opp søppelet. Ellers var vi iført støver, dress, hansker og maske.
I dag gikk jeg langs samme gate. Noe helt annet enn hva det var for en uke siden - ryddig og rent. Folk sier at det ikke tar lang tid før det er som før igjen. En endring trengs. Det vi nå jobber med på CHEP i samarbeid med politikere i slummen er å endre holdningen til befolkningen om søppel. Samt å komme med et bedre tilbud enn hva som tilbys i dag. 
Spennende arbeid!
 
Nå har jeg lagt til tre nye bildeserier. Trykk på "galleri" oppe til høyre på denne siden. 

Enjoy!
 
Det er en stund siden jeg har oppdatert bloggen min nå. Og det har sin grunn - GOD grunn! 28 mars kom min kjære og vakre Kari til Kenya for å bli i tre uker. Når man får et slikt stort besøk kommer blogg, twitter og egentlig alt annet veldig langt ned på prioriteringslista. Men - det er gått mer en tre uker siden Kari kom til Kenya - så nå kan jeg skrive om alt det fantastiske vi opplevde sammen påska 2012 :)

Jeg skal lage flere innlegg ofra påska. Hvis jeg skulle laget ét ville det blitt veldig langt, men en kort oppsummering er på sin plass. I løpet av disse tre ukene har Kari og jeg hengt veldig mye sammen! Vi har (spør du meg) hatt det som plomma i egget, fisken i vannet, eller himmelsk om du vil! Vi har kost oss sammen med mye forskjellig god mat, gode prater, bønn og fornøyelsen med å (endelig) henge sammen :)

Utenom det har vi reist litt rundt omkring i Kenya... 
Picture
Elefanter på tur over savannen
Vi har vært på tur i Masai Mara - en stor og vakker savanne med masse dyreliv! Vi så blant annet elefanter, mange løver, gepard, giraff, kuer, bøfler, gnu, mange forskjellige antiloper og gaseller, fugler av alle slag (fra spurv og struts), flodhester, krokodiller, bavianer, nesehorn :) og andre skapninger.... sånn som turister som knipser vilt med kameraene sine fra turistbilene! 



Picture
Kjærestebilder på Shelastranda
Vi har vært på Lamu i Nord-Øst Kenya - et av de fineste perlene India-Havet har å tilby. Her bodde vi på et gjestehus med egen kokk. Vi var så heldige å være de eneste gjestene - derfor hadde vi hele taket for oss selv - med nydelig utsikt slappet vi maks av. Ellers var vi med på seiltur i solnedgangen, en dagstur med seiling - hvor vi grilla på båten, snorkla og bada:) Ellers ble det litt soling (Karis idé..!) og bading. Om kvelden satt vi oppe på taket og så Modern Familiy og spilte kort - fantastisk deilig!



Picture
Et sted i Hells Gate - fint!
Leide bil den siste hælja Kari var her og dro til et sted som heter Naivasha. Her feira vi bursdagen til Kari med å dra til en nasjonal park med navn "Hells Gate". Det høres ikke så vakkert ut, men (ironisk nok) det var himmelsk! For et sted - burde heller heti noe som "Heavens Gate" (nok humor i denne omgang). Men, etter å ha kjørt gjennom en relativt stor dal med grassetene dyr kom vi til en parkeringsplass. Derfra gikk vi til fots mellom store sprekker lavaen har lagi for mange år siden. Dette skaperverket er helt spesielt. Underveis kunne vi dusje i ulike varme kilder. Nydelig plass :)

Ellers har vi tilbragt litt tid i Nairobi også. Tok med Kari til St. John's og viste frem arbeidsplassen min. Vi var også en tur oppi Nairobis nest største tårn/hus. Ellers har vi vært ute og spist god mat :) 

Som dere skjønner - dette er BRA! Det å reise med Kari er en fryd for sjela! Koser meg virkelig på tur med den jenta! Det har vært en ferie med myyye latter, seriøse prater, mat, opplevelser, bønn, og mye mer! Fint :)

Konklusjon?
Kvalitetferie med kjæresten ;)