På lørdag var det "clean up day" i Pumwani. Flere organisasjoner (blant annet St. John's) hadde gått sammen om å rydde en av hovedveiene for søppel i Pumwani. Til sammen møtte det opp omtrent 300 mennesker som ønsket å delta i arbeidet. 
Picture
Folk igang med å rydde opp.
I to timer jobbet vi for å nå målet. I Pumwani er dessverre kulturen sånn at man kaster søppel og lignende på gata. Mange gjør sitt ærend i en pose hjemme og kaster det over veien for eksempel. Kondomer, tomflasker, utbrukte klær ol. er også ting som blir slengt i grøfta. Dette ryddet vi vekk. 
Drittjobb? Ja! Nødvendig? Ja!!
Picture
Klar for fight! Raker, gafler og spader var utstyret vi brukte for å få opp søppelet. Ellers var vi iført støver, dress, hansker og maske.
I dag gikk jeg langs samme gate. Noe helt annet enn hva det var for en uke siden - ryddig og rent. Folk sier at det ikke tar lang tid før det er som før igjen. En endring trengs. Det vi nå jobber med på CHEP i samarbeid med politikere i slummen er å endre holdningen til befolkningen om søppel. Samt å komme med et bedre tilbud enn hva som tilbys i dag. 
Spennende arbeid!
4/23/2012 09:11:57 pm

Haha!
DRØMMEDAG på jobb. Kan tippe at det ble litt rynking av neser og litt tendenser til Phil* under jobbinga.



*"GIRLS! it`s just haaaair" -og så brekker han seg når ingen ser det.

Reply



Leave a Reply.