Jo, ved St. John's Community Centre. Tenkte det kunne være ålreit å skrive kort om hvilken organisasjon jeg har praksis hos. Nå er to uker med introduksjon over og til mandag skal vi velge hvilke program vi ønsker å jobbe med de neste fire månedene.

På midten av 1950-tallet begynte misjonærer å drive misjon og humanitært arbeid i Pumwanislummen. På slutten av 1970-tallet ble skolen vi jobber ved opprettet. De neste ti årene ble fokuset rettet mot  ”hjelp til selvhjelp”. Ulike program ble satt i gang for å få dette til å fungere.

I 1984 begynte Kirkens Nødhjelp å samarbeide med St. John's.
På midten av 1980-tallet tok the Agnglican Church of Kenya over – det er dem som har ansvaret for virksomheten i dag.

Noen av programmene St. John's driver med i dag er;
-       Non-Formal Education (NFE)
-       Economic Empowerment programme
-       HIV/AIDS programme
-       Youth Programme
-       Social Mobilization (Community Health programme)
-       Social Mobilization (Community Health programme)
-       HIV/AIDS programme
-       Child Rescue Programme

Det er ingen tvil om at organisasjonen har gjort en veldig god jobb i Pumwanislummen. 5000 barn har gjennomført Non-Formal Education. 60% av disse har klart seg relativt godt i ettertid og har dermed økt sin livsstil.
St. John's har også økt livskvaliteten i slummen ved å lage 15 offentlige doer, 15 vannposter (dette gjør at 20000 mennesker har tilgang til rent vann) og mye mer.
De har også opprettet en rekke grupper som blir oppmuntret til å begynne en liten forretning og lignende slik at man kan få en inntekt. Dette har gitt gode resultater.
HIV/AIDS er også et stort problem i dette området. Derfor har de en rekke tilbud til denne utsatte gruppen.
De oppmuntrer veldig til å melde i fra hvis man bli seksuelt misbrukt. Dette er dessverre et stort problem her. Har tenkt å skrive mer om dette siden.

Det er mye jeg kunne skrevet om St. John's, men nå har dere fått en enkel oversikt. Ønsker du å lese mer kan du besøke deres hjemmeside; http://www.sjccpumwani.org/



Leave a Reply.