Jeg kan like godt begynne med å skrive; jeg trives på praksisplassen min - helt fantastisk lærerikt og givende!

Som nevnt i et tidligere innlegg jobber jeg i Community Health Education Program (CHEP), og har jeg fått ansvaret for Community Healt Improvement Project (CHIP). Det går ut på å komme med enkle helsetiltak blant elever ved barneskolen St. John’s driver. Målet er å endre denne generasjonens holdninger til egen og andres hygiene. Dette skal gjøres gjennom grunnleggende informasjon og deretter oppfølgning. Vi ønsker at denne kunnskapen kan være noe elevene kan ta med hjem og videre senere i livet.
Picture
Dette er CHEP crewet. F.v. George, meg og Superior.
Skolen har delt alle klassene inn i fire grupper som vi kaller School House. I hvert hus er det ¼ elever fra hver av klassene. Disse husene skal konkurrere mellom hverandre i ulike konkurranser, quizer og aktiviteter innenfor helse. Vi håper at ved å gjøre dette vil motivasjonen til elevene for å lære mer om helse øke.

CHIP har laget tre mål for dette prosjektet:

Mål 1 – Treplanting:
I Pumwani er det veldig få trær. Dette er ikke bra i og med at all vegetasjon forsvinner. Derfor ønsker CHIP å lære elevene en del om planting av trær. Dette skal gjøres ved at hvert hus får noen trær de skal være ansvarlige for. CHIP ønsker å plante frukt- og skyggetrær.

Mål 2 – Søppel:
Søppel er et stort problem i dette området. Derfor ønsker CHIP å informere om viktigheten av å bo i et rent samfunn. Det skal settes opp søppelkasser på skolen, et eget sorteringssystem og søppelbøtter i hvert klasserom.

Mål 3 – Personlig hygiene:
Det har vært et problem med svært dårlig personlig hygiene blant elevene. Derfor har vi laget tre mål vi ønsker å informere og følge opp innenfor dette feltet:
-       Håndhygiene
-       Tannhygiene
-       Toaletthygiene

Sist lørdag dro min zambiske kollega, Superiol og jeg til en barneskole i Pumwani. Vi var med på en workshop med en helsegruppe. Vår oppgave denne dagen var å informere om håndhygiene og tannhygiene. 

Avslutter dette innlegget med tre bilder fra denne dagen.
Picture
Vi begynte med å undervise i håndhygiene. Og alle skulle prøve ut den nye "vaskehenda" teknikken
Picture
Her underviser min kollega Superior i tannhygiene
Picture
Slik så vannet ut da vi var ferdige
Camilla Ravnsborg Aschjem
3/20/2012 04:51:42 am

Så gøy å lese! Keep it up! Får dere plantet noen trær inne på St Johns også kanskje??

Reply
3/20/2012 08:10:08 pm

Godt spørsmål, det burde jeg ha presisert i innlegget. Hvert "school house" skal plante trær langs fotballbanen hos St. John's :) Noen av "the youth groups" planter trær langs Nairobi river i Pumwani.

Reply
8/1/2022 04:02:22 am

Really informative article, I had the opportunity to learn a lot, thank you. https://takipcisatinalz.com/takipci-2/

Reply
8/1/2022 11:57:58 pm

Really informative article, I had the opportunity to learn a lot, thank you. https://www.ugurelektronik.com/

Reply
8/9/2022 02:10:14 am

Really informative article, I had the opportunity to learn a lot, thank you. https://www.smsbankasi.net/2022/01/okex-nedir-nasl-kayt-olunur-nasl.html

Reply
8/9/2022 06:32:30 am

Really informative article, I had the opportunity to learn a lot, thank you. https://www.smsbankasi.net/2022/08/amazon-shopify-aliexpress-walmart-ebay.html

Reply
8/11/2022 02:37:42 pm

Really informative article, I had the opportunity to learn a lot, thank you. https://bit.ly/instagram-takipci-satin-al-takipci

Reply
8/19/2022 02:52:41 pm

Really informative article, I had the opportunity to learn a lot, thank you. https://guvenbozum.com/

Reply



Leave a Reply.